Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 24 juli 2015

U19 Allsvenskan kör igång igen

På söndag återstartar U19 Allsvenskan efter några veckors sommaruppehåll. Efter att halva serien har spelats hänger Blåvitt med bra i tätklungan - Häcken leder på 28 p, Blåvitt och Elfsborg har 27 p och Mjällby, Malmö och Landskrona har alla 24 p. Endast de två bästa lagen går dock till slutspelet senare i höst så här gäller det att fortsätta att plocka trepoängare.

I söndagens match spelar Blåvitt mot Trelleborg hemma på Lemmingvallen kl 17 vilket tyvärr är alldeles efter att A-lagets match är slut. Usel tid med andra ord om man skulle vilja se även den matchen. När det gäller truppen så rapporterar tränare Thomas Olsson att Peter Cavar snart är redo för matchspel efter vårens benbrott men att Andreas Öhman blir borta ett tag efter smällen på knät som han fick i den första Gothia Cup-matchen i år.

En annan spelare som Thomas inte heller räknar med att få se mer i år är Victor Edvardsen som ju är utlånad till Utsikten nu. Han har sannolikt gjort sin sista U19-match för Blåvitt och är klar med den nivån. Luckan han lämnar kan förhoppningsvis snabbt fyllas av andra spelare, t ex Ibrahim Bah som gjorde en riktigt bra insats i Gothia Cup och var en av våra bästa spelare i alla fem matcherna.

Victor Edvardsen spelar istället match imorgon lördag med Utsikten i Ruddalen kl 16.00 och där får han sällskap av Karl Bohm som gjorde sin första träning med Kiken idag och direkt går in i morgondagens matchtrupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar