Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 15 juli 2015

Wroclaw borta

Imorgon inleder Blåvitt årets Europaäventyr i den andra kvalomgången till Europa League. Förhoppningarna och drömmarna om ett framgångsrikt och ekonomiskt lönsamt kval som leder till höstens gruppspel är som alltid levande men resan dit är lång med tre kvalomgångar och sex matcher.

Wroclaw är en svår motståndare med god erfarenhet av Europaspel och har nått playoffomgången tre år i rad nu. I morgondagens match måste Blåvitt spela smart och försöka få med sig ett bra resultat till hemmareturen. Helst bör man göra ett eller flera bortamål också för att få ett övertag på polackerna.

Gustav Svensson verkar vara redo för spel igen och hans defensiva kvalitéer  på mittfältet kan bli avgörande i morgondagens match. Jag hoppas dessutom att flera andra spelare i laget är rejält revanschsugna efter två raka skitmatcher i Allsvenskan och lyfter sig sig rejält!

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Svensson - Eriksson - Rieks
Vibe - Boman

En försäljning av Lasse Vibe kommer allt närmare och det är roligt att höra att det bl a är ett Bundesligalag som är intresserade. Det borde kunna ge Blåvitt en ok transfersumma, kanske som mest 1,5 miljoner Euro? Förhoppningsvis slutför inte Mats Gren transfern förrän han är överens med en ersättare till Vibe, så att vi slipper stå utan en försteanfallare ett tag. Det finns ingen optimal tidpunkt att sälja en spelare under en hektisk matchperiod men jag hoppas att Vibe finns kvar hos oss ytterligare någon eller några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar