Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 22 september 2015

Arsenal hemma

Det är dags för säsongens första möte med gooners imorgon i Ligacupen och matchen spelas hemma på White Hart Lane. Spurs inledde den här säsongens ligaspel riktigt svagt med en förlust och tre oavgjorda men har de senaste veckorna samlat ihop både poäng och självförtroende med två raka segrar i ligan och en i Europa League.

Inför morgondagens cupmatch är det lite svårt att sia om hur hårt de båda lagen prioriterar den här turneringen och hur starka startelvorna blir. Spurs har skador på Ryan Mason, Nabil Bentaleb och Mousa Dembele på det centrala mittfältet vilket sannolikt innebär att Eric Dier och Delle Alli får fortsätta där. Christian Eriksen fick ett inhopp i helgen efter några veckors skada och kan kanske spela från start imorgon. Och även om han nog skulle behöva vila lite så kommer säkert Harry Kane att spela imorgon i ett desperat sökande efter en försvunnen målform.

Efter morgondagens match så har Spurs ännu en svår hemmamatch redan på lördag mot Manchester City men jag tror att spelarna fixar båda dessa toppmatcher på ren vilja. Om Pochettino vill toppa laget imorgon (vilket jag hoppas han gör) för att tvåla till gooners så ska det inte vara några problem med motivation och trötta spelare.

Lloris
Trippier - Alderweireld - Vertonghen - Rose
Alli - Dier
Lamela - Eriksen - Chadli
Kane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar