Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 14 september 2015

Delårsrapport som signalerar röda siffror även i år?

Idag redovisade Blåvitt en efterlängtad delårsrapport efter årets första åtta månader. Detta var ju ett löfte till årsmötet tidigare i år och är en bra möjlighet att göra föreningens medlemmar mer delaktiga och mindre överraskade framöver.

När jag gjorde min senaste bedömning av årets resultat i augusti så landade jag på några miljoner minus. Jag kan utifrån den blåvita delårsrapporten se att vissa av mina siffror behöver uppdateras men att det mesta fortfarande pekar på röda siffror även i år. Några av de viktigaste slutsatserna som jag plockar ur denna rapport är:
 • Blåvitt bekräftar att lönekostnaderna ligger kvar på 2014 års höga nivå och det eliminerar en stor osäkerhet och visar att blogg-grannen Koffes löneanalyser stämmer relativt väl.
 • Ökningen för Privatmarknad och Blåvittshopen har inte fullt ut balanserat lägre intäkter för Företagsmarknad är nog den viktigaste och mest oroande meningen i hela rapporten. Det betyder att vi inte tjänar så mycket på den ökade publiktillströmningen som vi tror och/eller att de avslutade avtalen med Prioritet och KIA i fjol har ersatts av avsevärt mindre lönsamma avtal i år.
 • Jag hade hoppats att Blåvitt skulle passa på att kommentera sitt med stor sannolikhet avvecklade riskkapitalbolag i denna rapport men det verkar man avstå från att göra.
Det mesta tyder således just nu på ett förväntat resultat på några miljoner minus i år. Jag tror dock att intäkterna fortfarande kan öka något genom en massiv uppslutning på läktarna i de sista hemmamatcherna och genom ett SM-guld som utlöser en rad bonusutbetalningar. Undrar t ex hur mycket extra vi får från Prioritet Finans vid ett guld och om det hjälper oss att komma närmare ett nollresultat?

2 kommentarer:

 1. Vad säger detta omköpeskillingen för vibe? Fick vi 19,8 msek? Och
  an var upptagen till 7,x i balansräkningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 19,8 netto är för Ludde, Allansson och Vibe samt ev bonusutbetalningar för eventuella andra spelare.

   Radera