Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 15 september 2015

Drömmar om en bättre arena

Förutom en trevlig seger i söndags så bjöd besöket till Helsingborg även på en möjlighet att se Olympias nya klackläktare. Jag har ju tidigare skrivit att man skulle kunna skapa en sammanhängande klackläktare i en etage på Gamla Ullevi genom att höja upp det nedre etaget på den norra kortsidan. Glädjande nog har Blåvitt den senaste tiden haft uppe just den här frågan för diskussion med GotEvent även om det naturligtvis är långt kvar tills detta eventuellt kan genomföras.

Genom att titta på Helsingborgs klackläktare får man en bra bild av hur även vår Kommandobrygga skulle kunna se ut framöver, naturligtvis med avsevärt mycket mer publik än vad helsingborgarna skrapade ihop. Det skulle bli en stor sammanhängande läktare med drygt 20 rader som skulle ge klacken både djup och bredd. Framförallt är det möjligheten att kraftsamla på höjden som skulle ge klacken riktig tyngd i sången vilket är det vi saknar mest just nu när Kommandobryggan bara är 10 rader hög. På Olympia är det planerat att ha en restaurang/bar under klackläktaren med fönster ut mot planen och det skulle vi också kunna ha på Gamla Ullevi om vi höjer upp nedre etage.

Besöket på Olympia väckte således inte bara drömmar om guld utan även drömmar om ett bättre Gamla Ullevi framöver.


Uppdaterat: Via Alltid Blåvitts forum blev jag uppmärksammad på att någon redan har gjort en skiss på hur en klackläktare i en etage skulle se ut på Gamla Ullevi. Riktigt snyggt.

1 kommentar:

  1. Hoppas att detta snart blir verklighet, för vilket lyft det skulle bli för GU!

    SvaraRadera