Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 24 september 2015

Elfsborg - IFK Göteborg 1-1

För tionde året i rad misslyckas Blåvitt med att vinna i Borås trots att man hade med sig 4 000 supportrar, ett dussin bengalbrännare och en mäktig karavan med fordon direkt efter spelarbussen. El Plastico i Borås var sig likt med plastig hemmapublik och plastigt underlag och för en gångs skull så sa Mattias Bjärsmyr högt i halvtid EXAKT vad vi alla känner och tänker.

Mattias Bjärsmyr pratade direkt från hjärtat idag.
Jag ville ju att Gustav Engvall och Riku Riski skulle få spela från start och inledningsvis såg detta ut att vara ett smart taktiskt drag. Man stressade motståndarbackarna till grova misstag och fick en del intressanta djupledsbollar att jobba med. Tyvärr hade båda anfallarna alldeles för usla avslut idag och det var först när Mikael Boman kom in i andra halvlek som det blev lite skärpa i anfallsförsöken. Jag tycker för övrigt att Jörgen Lennartsson gjorde riktigt bra offensiva byten idag vid rätt tidpunkter i matchen.

Slutet av matchen blev en berg-och-dal-bana med frisparkar, mål, uteblivna frisparkar och straff om vartannat. När Blåvitt kvitterade till 1-1 på övertid var jag överlycklig och just då kändes det som en seger. När jag tittar tillbaka på matchen i sin helhet tycker jag nog att vi borde ha vunnit detta så jag är allt lite besviken.

I och med dagens kryss så har Blåvitt nu bränt sitt frikort och behöver rada upp trepoängare framöver i jakten på guldet. De två hemmamatcherna mot Sundsvall och Halmstad den kommande veckan kommer att bli livsviktiga inte bara för poängens skull utan för att även förbättra målskillnaden igen. Just nu leder vi ju Allsvenskan med "bara" sju plusmål.

1 kommentar:

  1. Allt enligt planen. Norrköping tappar poäng mot eif och mff borta. aik tappar på någon av sina tre bortamatcher och/eller mot mff. då räcker det med lika borta mot dif och aik så är guldet vårt. Det enda som är synd är att om mff tar poäng kan vi inte gå om dom i maratontabellen.

    SvaraRadera