Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 19 september 2015

Hammarby hemma

Den allsvenska guldjakten går vidare och nu väntar en intensiv period med matcher mot platslagen Hammarby, Elfsborg och Sundsvall inom nio dagar. Kikar man på det blåvita spelet den senaste tiden så har man radat upp storsegrar på hemmaplan (tre segrar och 13-0 i målskillnad) och hackat sig fram på bortaplan där uddamålsvinsterna mot Åtvidaberg och Helsingborg satt långt inne. Utifrån detta borde vi besegra Bajen och Giffarna relativt lätt och få slita riktigt hårt borta mot Ellos.

På dagens sista träning före matchen fick spelarna lite extra motion när man fångade in en tjuv som varit inne på Kamratgården.
Mattias Bjärsmyr förväntas vara tillbaka i spel igen och det kommer att ge backlinjen större stabilitet och samtidigt frigöra Gustav Svensson så att han kan återvända till mittfältet. En defensiv triangel bestående av Bjärsmyr, Jonsson och Svensson sätter stopp för de flesta motståndaranfall centralt och det känns tryggt. I anfallet är det kanske dags för Gustav Engvall att få spela från start igen tillsammans med en hårt arbetande Mikael Boman.

Rödmarkerade siffror visar biljettförsäljningen den 16/9
Publikmässigt är Bajenmatchen nästintill utsåld och även den sista matchen mot Kalmar börjar bli slutsåld på många sektioner. Matcherna mot Sundsvall och Halmstad har dock en bit kvar men kommer säkert att sälja mer den kommande veckan. I tabellen ovan är det markerat med rött hur biljettförsäljningen såg ut i onsdags den här veckan och som synes så är Blåvitt snart ikapp rekordsnittet från 2009. Blåvitt har ca 17 000 biljetter kvar att sälja den här säsongen och behöver sälja knappt 2 000 av dem för att nå nya rekordsiffror sedan flytten till Gamla Ullevi.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Svensson - Albaek - Rieks
Boman - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar