Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 12 september 2015

Helsingborg borta

Imorgon kör Blåvitt igång höstspurten med en jobbig bortamatch mot Helsingborg. Jag var därnere förra hösten när vi så lätt vann med 3-0 men normalt sett brukar det här vara en av de svårare bortamatcherna. Och Blåvitt behöver verkligen segern imorgon för att inte tappa sin serieledning nu när de övriga topplagen plockar maximala poäng.

Med Thomas Rogne långtidsskadad, Mattias Bjärsmyr på väg tillbaka från rehab och Tom Pettersson avstängd känns truppen lite tunn imorgon på de centrala positionerna. Att det blir Gustav Svensson och Hjalmar Jonsson som bildar mittbackspar samt Sebastian Eriksson och Mads Albaek som spelar på innermittfältet är ganska naturligt men hur ser det ut på avbytarsidan? Om någon av innermittfältarna måste byta imorgon kan jag tänka mig att det är Martin Smedberg Dalence som får hoppa in först. Men om någon av mittbackarna måste gå ut så tror jag att det är Billy Nordström som är mest van att spela på den positionen - får han chansen då?

Imorgon får man verkligen hoppas att vår offensiv är så stark att Helsingborg aldrig får chansen att utforska de defensiva svagheterna i vår trupp. Risu Riski och Mikael Boman gjorde ett bra jobb senast och får sannolikt nytt förtroende på topp men jag kan tänka mig att Gustav Engvall är väldigt sugen att återta sin startelvaplats.

Alvbåge
Salomonsson - Svensson - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Albaek - Eriksson - Rieks
Riski - Boman

P.S Många av oss ska ju ner till Helsingborg men för den som mot förmodan är kvar i Göteborg finns det en möjlighet att även se U17-laget spela kl 14.00 i Prioritet Serneke Arena. U17 har förlagt alla sina resterande hemmamatcher inne i hallen och det kan vara kul att se hur den arenan fungerar i matchsammanhang. U17 möter Motala imorgon och har möjlighet att närma sig Norrköping i tabellen i jakten på en slutspelsplats. Hämtar man in tre poäng imorgon så möter man just Norrköping i sin nästa hemmamatch den 27 september i något som kan bli en avgörande match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar