Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 13 september 2015

Helsingborg - IFK Göteborg 1-2

Då var man hemma igen efter en riktigt trevlig söndagsutflykt till Helsingborg. Först fick man se Spurs fixa en 1-0 seger på Harrys TV-skärmar och sedan fick man se Blåvitt återta sin serieledning i en riktig rysare.

För i första halvlek så fungerade inte det nykomponerade mittbacksparet Gustav Svensson och Hjalmar Jonsson särskilt bra ihop och Blåvitt förlorade de flesta duellerna i spelet och blev lätt av med bollen i jobbiga lägen. Det egna anfallsspelet var trögt och statiskt och målchanserna lyste med sin frånvaro.  Först i andra halvlek fick man lite bättre grepp på spelet och med en serieledares flyt lyckades man även peta in två mål. Det är sådana här segrar som man njuter av lite extra.

Av de fyra bortamatcher som Blåvitt har under hösten så var detta den lättaste på pappret där Elfsborg, Djurgården och AIK känns aningen tuffare. Just därför var det väldigt skönt att vi inte tappade bort några poäng idag! Om vi vinner våra resterande fyra hemmamatcher samt vinner minst en bortamatch till så tror jag det kan räcka till guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar