Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 20 september 2015

IFK Göteborg - Hammarby 1-0

Liksom förra helgen så vann Spurs och Blåvitt knappa uddamålssegrar idag vilket får även den här helgen att sluta på plus. Man kan nu se fram emot den kommande veckan med lite tillförsikt där Spurs har ligacupmatch på onsdag mot Arsenal och där Blåvitt åker till Borås på torsdag.

Och just Ellosmatchen måste redan ha satt sig i spelarnas skallar för spelet var inte särskilt bra idag. Visst förde Blåvitt matchen större delen av tiden men de klara målchanserna lyste med sin frånvaro och förutom målet så blev det bara några halvchanser. Nu var inte Hammarby särskilt bra heller så segern kändes ändå ganska trygg. Det var riktigt nice att ha Mattias Bjärsmyr tillbaka i backlinjen igen och att ha Gustav Svensson tillbaka på innermittfältet som evighetslöpande städgumma framför backlinjen.

Offensivt var det lite sisådär och det stör mig mycket, och säkert även Jörgen Lennartsson, att vi inte har lyckats spela ihop ett riktigt bra anfallspar ännu. Mikael Boman är just nu vår bästa anfallare som stångas framgångsrikt med motståndarbackarna och jagar på alla bollar - det var bl a hans rusch och inlägg nere vid kortlinjen som gav dagens mål.  Bredvid honom har dock varken Riku Riski eller Gustav Engvall lyckats övertyga och båda har varit tämligen anonyma i de senaste matcherna. Så länge som anfallare nr 2 inte levererar får vi vara väldigt glada över att våra danska yttrar gör det.

Sedan fick dessvärre matchen ett riktigt tråkigt slut på flera sätt. Det kändes som att det här hade alla förutsättningar att kunna bli en riktig fest med mycket publik på plats och två röststarka klackar som öste på hela matchen. Polisen hade bjudit till och låtit matchen vara kvar på en söndag och på arenan hade man minskat säkerhetsavstånden något för att få in mer folk. Efter en hel säsong med positiva läktarinsatser och en allt starkare supporterkultur så blir det här ett trist bakslag som kan skrämma bort många åskådare. Det här var årets sista match med ett stort bortafölje i Göteborg och det bestående minnet av pinsamma Bajen blir bara negativt. Att kasta ett brinnande föremål med avsikt att träffa en annan människa är riktigt svinigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar