Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 25 oktober 2015

AIK borta

Mentalt har jag redan gett upp för vårt guld blev nog till sand i de två senaste matcherna mot Halmstad och Djurgården. Åtminstone känns det så och det kommer att krävas två mirakel inom loppet av en vecka för att ändra på den känslan - seger mot AIK imorgon och att Malmö orkar göra jobbet i den sista omgången på lördag.

Imorgon kommer det hur som helst att bli en fantastisk fotbollsmatch på ett utsålt Friends Arena där närmare 4 000 änglar ska försöka överrösta 40 000 råttor och lyfta fram laget till seger. De blåvita supportrarna har verkligen lyckats mobilisera imponerande bortaföljen i år och det här blir en sista kraftansträngning den här säsongen. Oavsett hur det här slutar så kan vi se tillbaka på ett av de absolut bästa åren någonsin sett till supportrarnas insats.

När det gäller startelvan så har det den senaste veckan snackats om stängda hemliga träningar och att Blåvitt skulle spela med ett 4-4-1-1 med Mads Albaek som släpande forward. Jag ser inga direkta fördelar med en sådan uppställning i en match som man måste vinna och tycker dessutom att det är lite för sent på säsongen för att börja mixtra med grunduppställningen. Vi får se vad Jörgen Lennartsson hittar på imorgon men jag fortsätter nog med samma elva som mot Djurgården senast.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Albaek - Svensson - Rieks
Boman - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar