Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 31 oktober 2015

IFK Göteborg - Kalmar FF 2-2

Så tog den här säsongen slut på det dystraste sätt och just nu känns allt nattsvart. I och med att Norrköping avgjorde av egen kraft, visserligen med god hjälp av ett svin i Malmö och en åsna med kortlek, så blev resultatet på Gamla Ullevi helt ointressant till slut. Det stör mig ändå att Blåvitt har varit som sämst när det verkligen gäller i år och den bestående känslan är att vi tappade guldet och inte att Norrköping vann det.
 
Årets olika bottennapp väller fram i minnet nu - den missade straffen mot Djurgården hemma, den loja andra halvleken mot Sundsvall borta, den missade straffen mot Norrköping hemma, oförmågan att göra mål mot BeleNonsens hemma, oförmågan att göra ett ledningsmål mot Halmstad hemma och så dagens bleka kryss. Fy fan vad bittert allt detta känns just nu.

Huruvida Blåvitt klarar av att gå in i säsongen 2016 med bibehållet momentum eller om det ligger en fet ekonomisk och sportslig baksmälla framför oss kan jag inte svara på just nu. Det kommer nog att krävas stordåd från klubbledningen, sportchefen, sponsorer och oss supportrar för att vår älskade förening ska vara redo för strid igen till nästa säsong. Efter superdupercupfinalen nästa helg välkomnar jag ett längre säsongsuppehåll för att orka ladda batterierna inför detta. Nästa år, då jävlar...!!

2 kommentarer:

 1. Vi vaknar alltid till liv efter tunga stunder. Sällan har vi haft så många möjligheter att avgöra i god tid utan att lyckas. Minns dock hur tongångarna var innan säsongen - vi påbörjade ett lagbygge utan förväntningar att nå hela vägen i år. Det var 2016 och 2017 som gällde. Trots det är vi med fram till sista omgången och vinner dessutom cupen. Mig veterligen har vi aldrig gått igenom en allsvensk säsong med bara tre förluster.
  Den stora bristen är en stabil anfallare vilket ingen utöver Vibe varit. Om det rättas till inför nästa säsong så blir det en fin oktober 2016.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan vi värva en bra försteanfallare som kan spela bredvid Engvall och även behålla stommen i centrallinjen så har vi goda förutsättningar. Nackdelen är att Blåvitt måste sälja spelare för ca 20 mkr för att få ekonomin att gå ihop och här Gren en tuff utmaning att hitta bra ersättare.

   Radera