Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 9 oktober 2015

Lunds BK hemma i U19 Allsvenskan

Imorgon lördag spelar U19-laget den 25:e och näst sista omgången i U19 Allsvenskans södra grupp och kan då säkra seriesegern i gruppen och därmed en plats i SM-slutspelets semifinaler.


Matchen spelas mot Lunds BK (på 11:e plats i tabellen) kl 16.00 på Valhalla IP och Blåvitt kommer till spel med ett riktigt starkt lag enligt nedan, där bl a Kasim Prosper och Sabah Lawson är med i startelvan. Därutöver kan noteras att Alexander Leksell är iväg på landslagsuppdrag och att Martin Johansson Zanjanchi är tillbaka i full träning men ännu inte riktigt redo för matchspel.

Dahlberg
Öhman - Bergman - Kindlund - Edlund
Dahlqvist - Cindric - Lawson - Lagemyr
Bah - Prosper

Säsongen närmar ju sig slutet och man kan snart börja sammanfatta lite kring enskilda spelares utveckling och insatser. Jag tänkte i ett separat inlägg lite längre fram försöka berätta vilka ungdomsspelare som jag tycker har utvecklats mest under det här året så här nöjer jag mig med att sammanfatta lite spelarstatistik.

Om man börjar med att titta på spelarnas speltid så är det nedanstående spelare som har matchats mest under året i U19 och U21-sammanhang och här ligger Alexander Leksell i topp. Det är ganska rimliga speltider för spelare som är bärande i U19-laget och som gör regelbundna inhopp i U21-laget men som en jämförelse så kom Billy Nordström upp i hela 5 051 minuter under 2013. Detta var dock ett år då U19-spelarna generellt fick ta ett större ansvar för U21-lagets bemanning p g a skador mm i A-truppen.
  • Alexander Leksell 3 735 minuter fördelat på 51 matcher
  • Patrik Karlsson Lagemyr 3 410 minuter / 46 matcher
  • Jacob Bergman 3 021 minuter / 40 matcher
  • Richard Cindric 2 825 minuter / 54 matcher
  • Hampus Dahlqvist 2 660 minuter / 52 matcher
Victor Edvardsen är fortfarande poängkung i U19-laget.
Om man även kikar på lagets bästa poängplockare så ligger fortfarande Victor Edvardsen i topp trots att han redan i slutet av sommaren lånades ut till Utsiktens A-lag. Under hösten har Ibrahim Bah (1999) axlat ansvaret som försteforward och att han gjort det bra syns i målprotokollet nedan. Patrik Karlsson Lagemyr har haft en topp-placering på den här listan de senaste tre åren.
  • Victor Edvardsen 39 poäng (26 mål + 13 assist)
  • Patrik Karlsson Lagemyr 29 poäng (13 + 16)
  • Ibrahim Bah 17 poäng (14+3)
  • Hampus Dahlqvist 16 poäng (9+7)
  • Oskar Jansson 14 poäng (8+6)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar