Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 7 oktober 2015

Slutspurt för ungdomslagen

Landslagsuppehåll är verkligen otroligt segt och tråkigt och man kan bara vänta på att den allsvenska slutspurten ska återupptas igen om ca två veckor. Tills dess kan man även uppdatera sig lite kring de olika ungdomslagens slutspurter.

U21-laget befinner sig i ett betydelselöst B-slutspel i U21 Allsvenskan där det endast återstår en bortamatch mot Helsingborg nästa vecka. Varken resultat eller tabellplacering är särskilt intressant utan jag fokuserar mest på att man ger många unga spelare speltid nu på slutet. Marcus Ginman, Hampus Dahlqvist, Richard Cindric, Omar Hamid och Ibrahima Bah kommer ju alla att vara nyckelspelare i U19-laget under 2016 så det är väl investerade minuter. Jag noterar även att Billy Nordström och Patrik Karlsson Lagemyr fortsätter att prestera bra i U21-laget (de har varit bra hela året!) och båda två hoppas jag verkligen får ett kontraktsförslag från Mats Gren till kommande år.

U19-laget har två omgångar kvar att spela av U19 Allsvenskans södra grupp och nu på lördag kl 16.00 på Valhalla kan man i matchen mot Lund spela hem seriesegern som gör att man får hemmafördel i semifinalen mot tvåan i den norra gruppen (antingen BP eller Kalmar). En eventuell semifinal spelas på hemmaplan helgen 24-25 oktober och en eventuell final (det lottas vilket lag som får hemmaplan) helgen därpå.

Tabelltoppen i U19 Allsvenskans södra grupp
U17-laget har också två omgångar kvar att spela av U17 Allsvenskans södra grupp och måste ta full poäng i dessa och samtidigt hoppas på att Norrköping tappar poäng i någon av sina matcher (hm, det låter bekant på något sätt...). U17 spelar borta den kommande helgen och avslutar hemma söndagen den 18 oktober i Prioritet Finans Arena med match mot Malmö. Om man går till slutspel så gäller samma slutspelsdatum som för U19 ovan men man kommer att få sin semifinal på bortaplan mot antingen Djursholm, AIK eller Vasalund.

Tabelltoppen i U17 Allsvenskans södra grupp
Igår var jag dessutom i Ruddalen och såg ett mixat U17/U19 avfärda Utsikten med 5-2 i junior-DM´s semifinal. Visserligen tog Utsikten ledningen efter bara 10 sekunder när de fångade upp en lös bakåtboll men sedan satte Jakob Sellhed full fart och gjorde tre mål och ordnade en straff. Blåvitt var helt överlägsna i den här matchen och utöver Sella kan man lyfta fram Elliott Bäcklund, August Erlingmark och Andreas Öhman lite extra. Finalen i junior-DM spelas onsdagen den 21 oktober på Valhalla mot antingen Qviding eller Torslanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar