Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 24 oktober 2015

SM-final i U19 Allsvenskan

Blåvitts U19-lag vann dagens SM-semifinal mot Kalmar med överlägsna 5-2 och är nu klara för SM-final. Målen gjordes av Hampus Dahlqvist (1-0), Patrik Karlsson Lagemyr (3-1) och Kasim Prosper (2-0, 4-1 och 5-1).

Hela laget ska ha beröm efter dagens match för man var vassare än Kalmar i alla lagdelar. Visst hade man lite bekymmer med gästernas fasta situationer inledningsvis men man lyckades freda sitt mål. Och när Prosper, Dahlqvist och Paka satte full fart hängde inte smålänningarna med alls i tempot.

Nu väntar alltså en SM-final mot Djurgården nästa helg och enligt spelarna i truppen så är det klart att den matchen kommer att spelas på hemmaplan. Blåvitt kommer till denna final som mesta mästare i juniorsammanhang med sju tidigare SM-guld under åren 1986, 1987, 1988, 1996, 1997, 1999 och 2013. Sannolikt kommer matchen att spelas på eftermiddagen nästa söndag i Prioritet Serneke Arena för senare på kvällen kl 19.00 har ju även Blåvitts futsallag sin premiärmatch för säsongen i hallen.

Lika bra gick det tyvärr inte för U17-laget som förlorade sin semifinal borta mot Djursholm tidigare i eftermiddag med 2-3. Blåvitt hamnade i underläge med 0-2 men hämtade mycket starkt upp detta och hade sedan bud på ett ledningsmål. Istället var det Djursholm som avgjorde matchen i den 86:e minuten...surt sa räven. Säsongen är nu över för U17-laget men de kan se tillbaka på en riktigt väl genomförd säsong.

2 kommentarer:

 1. Vem/vilka tror du får seniorkontrakt till nästa säsong? Och tror du Billy och Bohm får förlängt ? Motivera ! Vore kul att få veta vad du tycker ! Tack för grym blogg !

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag tror så här inför nästa säsong när det gäller våra unga spelare:
  - Billy Nordström får med största sannolikhet förlängt för han har en naturlig plats i truppen och har utvecklats väl under året.
  - Karl Bohm får sannolikt inte förlängt för det känns tyvärr inte som att Mats Gren har en naturlig plats åt honom i truppen.
  - Jag är lite osäker på hur man ser på Patrick Dyrestams framtid när man externvärvar Benjamin Zalo som ju verkar vara samma typ av spelare.
  - Patrik Karlsson Lagemyr får definitivt kontrakt, allt annat vore en fet praktskandal.
  - Martin Johansson Zanjanchi får kanske kontrakt för han låg bra till före fotskadan som har hållit honom borta sen i somras.
  - Victor Edvardsen får tyvärr inte kontrakt, den dörren stängde nog Mats Gren när han värvade Viktor Sköld som fjärdeforward.

  SvaraRadera